Natació

Introducció

Aprendre a nedar, a més d’un passatemps divertit, és també una important mesura per a la seguretat dels nostres fills i filles. A més, l’aigua permet una llibertat de moviments més àmplia que el treball en sec i presenta unes propietats adequades per millorar el desenvolupament psicomotriu dels nens.

L’objectiu és afavorir el desenvolupament de l’infant dins del medi aquàtic mentre viu una experiència agradable i, alhora, iniciar-lo de forma progressiva en l’aprenentatge de tècniques aquàtiques bàsiques, partint sempre d’una proposta segura.

Els i les més petites realitzen una adaptació inicial al medi aquàtic i aconsegueixen gaudir-ne mentre descobreixen les seves possibilitats motrius, treballant gradualment les habilitats motrius bàsiques, introduint habilitats motrius específiques (flotació, respiració…), així com l’inici al treball sense material auxiliar.

A mesura que van guanyant seguretat, es treballa un major domini corporal i motriu al mitjà aquàtic.

Activitat adreçada a infants de I4 a 6è

El preu total del curs 2022-2023 (autocar i curs de natació) és aproximadament de 250 euros (pendent de variacions en funció dels nens i les nenes matriculades), que es cobrarà en dos terminis.

El preu total del curs depèn del nombre d’inscrits.

Horari: Dimarts de 17:15h a 17:55 h (per confirmar)

Sortida autocar cap a destí: Plaça Vallès a les 16:40 h

Sortida autocar cap a origen: 18:20 (arribada pl. Vallès en funció del trànsit)

Normes bàsiques

El dia que els vostres fills i filles vagin a natació, intenteu posar-los roba molt còmoda (tipus xandall amb goma, sense botons) i sabates amb velcro. Hi ha nens que són força autònoms, però a molts altres els cal ajuda i com que és un grup nombrós és complicat poder estar per tots.

És obligatori l’ús de casquet de bany que dona el club el primer dia i és inclòs en el preu. És important marcar-lo llavors amb el nom, ja que és fàcil una confusió de bossa i si es perd caldrà comprar-ne un de nou.

A la motxilla només cal que hi portin: tovallola, banyador, casquet, xancletes i pinta, si pot ser tot marcat amb el nom. Hauria de ser prou gran per poder-hi posar a dins també la bossa de la carmanyola de l’esmorzar.

S’aconsella fer un berenar lleuger, sense làctics.

Si un dia el vostre fill o filla va a l’escola, però no ha d’anar a natació, cal que ho indiqueu a la tutora o tutor i ho comuniqueu a la resta de famílies.

No és permès entrar a la piscina amb ferides tapades per benes, apòsits… ni a persones amb malalties dèrmiques infeccioses i contagioses.

A l’autocar és obligatori l’ús de mascareta.

Orientacions Acompanyants

Prèviament a l’inici de l’activitat es farà una reunió amb les famílies inscrites per tal d’explicar tot el funcionament dels torns dels acompanyants i s’enviarà també part de documentació i instruccions bàsiques per correu electrònic.

Es crearà un grup de Whatsapp entre totes les famílies per gestionar tota l’activitat. 

És important ser conscients que natació és una activitat on és bàsic el paper de les famílies acompanyants.

Per qualsevol cosa referent a la natació us podeu posar en contacte amb la Comissió.

Organitza: Q-Wellness